Pioneer Alapkezelő

Olajár rejtelmek

Nehéz eldönteni, hogy a gyenge világgazdasági kereslet okozza az olajár csökkenést, vagy a magasabb kínálat. Az viszont biztos, hogy a nagy gazdasági visszaesések idején mindig a világ GDP-jének 4 százaléka fölött volt az olajszámla, és így volt ez 2008 és 2014 között is. Mostanra viszont 2 százalékra csökkent a mutató, ami ha így marad, jelentős növekedési stimulust adhat a világgazdaságnak – állapította meg a Pioneer Investments Tanácsadói Fóruma.

Hozamot fizet a Szuper 8 Plusz

A Szuper 8 Plusz Tőkevédett Származtatott Alap Kezelési szabályzatának 31. pontjában leírt szabályoknak megfelelően kifizetést teljesít. Az elszámolási eljárások lezárását követően, a fordulónaptól számított 10 munkanapon belül a jogosult befektetők pénzszámláján jóváírásra kerül befektetési jegyenként a névérték 8%-a, azaz 800 Ft csökkentve a mindenkor hatályos adózási szabályok rendelkezéseinek megfelelő összeggel. A kifizetés természetesen csökkenti az Alap egy jegyre jutó nettó eszközértékét, miután a kifizetés az Alap vagyonából történik.

Három Hazai Pioneer Alap részesült elismerésben

Az egyik legnépszerűbb pénzügyi-befektetési portál, a privátbankár.hu ítéli oda a Klasszis díjakat a legjobb Magyarországon kezelt befektetési alapoknak immár második éve. A Pioneer Alapkezelő három dobogós helyezéssel lett gazdagabb a díjátadón.

Aktuális devizaárfolyamok

EUR: 302.15 Ft (2015-04-17)

USD: 279.17 Ft (2015-04-17)

Aktuális jegybanki alapkamat: 1,95%

UniCredit Bank