Pioneer Alapkezelő

Befektetői dilemmák a kötvénypiacokon

A rubelpánik után kezdenek megnyugodni a piacok, de a lehetséges középtávú szélsőséges kimenetek valószínűsége nem csökkent számottevően. A világgazdasági növekedés törékeny, de egy 1998-hoz hasonló feltörekvő-piaci válságot mindenki igyekszik elkerülni. Bár a feltörekvő országok jegybankjai jelentős devizatartalékokat halmoztak fel, a fertőzés veszélye nem csökkent - nyilatkozta Nagypál József, a Pioneer portfóliómenedzsere január elején  több fórumnak is, főbb gondolait alább adjuk közre.

A Pioneer Befektetési Alapkezelő nyilatkozata

A Pioneer Befektetési Alapkezelő az elmúlt időszakban napvilágot látott hírekkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja Befektetőit.

Fordulat az olaj árában?

Január végétől pár napon keresztül jelentős emelkedést mutatott az olaj ára: az amerikai WTI a hordónkénti 44 dollárról egészen 54 dollárig, a Brent 48-ról pedig tizenegy dollárral  emelkedett, ami mindkét esetben 20 százalékos növekedést jelent. Később újabb esést láthattunk, majd a WTI ismét emelkedésnek indult, és az 52 dolláros szint közelébe jutott. Priegl Máté, a Pioneer elemzőjének írása, amely a vg.hu-n jelent meg.

Aktuális devizaárfolyamok

EUR: 300.54 Ft (2015-03-27)

USD: 277.74 Ft (2015-03-27)

Aktuális jegybanki alapkamat: 1,95%

UniCredit Bank