2013. február 11-én indul a Pioneer Katamarán jegyzése

A Pioneer Alapkezelő új, abszolút hozam stratégiával működő alappal bővíti termékpalettáját. A Pioneer Katamarán Származtatott Alap befektetési politikájának célkitűzése, hogy az alap teljesítménye érdemben haladja meg a bankbetétekkel elérhető hozamot magasabb kockázati szint mellett.

Az alap fő célkitűzése, hogy hosszabb távon a forint alapú diszkontkincstárjegyekkel és bankbetétekkel elérhető hozamot érdemben meghaladó tőkenövekményt biztosítson az ügyfeleknek. A magasabb hozam elérése érdekében az Alapkezelő egy kockázatosabb "abszolút hozam" stratégiát folytat. Ennek keretében az Alapkezelő a mindenkori gazdasági és piaci várakozásainak függvényében kockázatos pozíciókat vállal fel. Az Alapkezelőnek a befektetések kialakítása terén viszonylag tág mozgástere van: a kötvénypiacoktól (ideértve elsősorban az állampapírokat, vállalati kötvényeket és jelzálogleveleket) a részvény- és árupiacokon keresztül a devizapiacokig számos lehetőség közül választhatja ki kedvező megtérülést ígérő befektetéseket. Nincsenek előre meghatározott földrajzi és szektorspecifikus célkitűzések, az Alapkezelő a mindenkori legjobb tudása szerint alakíthatja ki a befektetések összetételét.

A kibocsátásról szóló hirdetmény és a hivatalos dokumentumok elérését lehetővé tevő Dokumentumtár linkje alább megtalálható.

Letölthető dokumentumok

Kapcsolat

Alapkezelő elérhetőségei:

Telefon:

+36 1 577-4200

Fax:

+36 1 577-4250

E-Mail:

alapkezelo@amundi.com